Kylläpä on tämä maaliskuu hurahtanut ohi ihan hujauksessa. Pian saa ottaa huhtikuun vastaan ja siitä onkin jo lyhyt matka kesään.
Parisen viikkoa sitten juhlittiin esikoisen 5-vuotis syntymäpäivää sukulaisten kesken. Juhlat menivät hyvin ja sankari oli onnellinen juhlistaan. Tässä muutama kuva juhlista.
Suolaisena tarjottavana oli kanapasteijat. Täytteeksi kanasuikaleiden lisäksi tuli hieman koskenlaskijaa.
Tämä suklaakakku on gluteeniton. Kakku on hyvin yksinkertaisella reseptillä tehty. Jauhot korvasin maissijauhoilla.
Tein elämäni ensimmäisen kerran Kinderpiirakkaa ja maku piirakassa onnistui ihan hyvin. Päällisen kanssa on vielä harjoittelemista. Täytyy kyllä sanoa että suklaan levitys päälle ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista kun olin luullut mutta eipä ne pienet kuprut suklaassa makua muuttanut.
Kakku tehtiin hyvin yksinkertaisesti. Perus kakkupohja ja väliin laitettiin tällä kertaa tuorejuustotäyte. Ohjeen nappasin Kinuskikissan sivuilta. Hieman jouduin sitä muuttamaan sillä en löytänyt mistään säilykeappelsiineja. Yhteen väliin laitoin appelsiinihilloa pienen kerroksen. Siihen päälle appelsiinitäytteen jossa oli appelsiinituorejuustoa,kermaa ja hieman vaniljakreemijauhetta. Toisesta välistä jätin kokonaan hillon pois ja laitoin vain tuorejuustotäytteen. Päälle levitin sokerimassan ja sankari sai valita prinsessakoristeen.
Lahjojakin tuli oikein urakalla. Tuli jos jonkinlaista vaatetta ja lelua. Sankari tahtoi juhliin nutturan ja hameen olen ostanut Pikku Mineasta.
Pääsiäinenkin kerettiin juhlimaan. Perinteisesti pitkänäperjantaina koristeltiin virpomisoksia ja lauantaina heti aamupalan syötyä kaikki kolme neitiä puettiin pieniksi noidiksi.Virpominen alkoi kotikadulla ja jatkui siitä mummolaan ja siellä muutamiin naapureihin. Korit tuli täyteen herkkuja ja trullit olivat hyvin onnellisia kierroksen jälkeen. Pikkuneiti olisi tahtonut jopa päiväunille mentäessä ottaa trullikorinsa mukaan. Neiti nimittäin tykkäsi enemmän vain kantaa koria kuin syödä herkkujansa. Lankalauantaina juotiin myös kolmannet synttärikahvit esikoisen kummien kanssa. Tarjoiluihin tein tacopiirakan ja amerikkalaisen appelsiinijuustokakun. Tässä muutama kuva meidän pääsiäisestä.
Tässä on meidän neitien virpomiskorit. Olen tehnyt nämä matonkuteesta. Tänä vuonna piti tehdä vielä yksi kun nuorimmainenkin neiti kävi virpomassa. Vaikka korit eivät ole mitkään suuret niin yllättävän paljon niihin herkkuja upposi. Tosiaan vuonna 2013 meidän esikoinen lähti ensimmäisen kerran trullittamaan niin tajusin virpomisaamuna että eihän meillä ole koria neidille. Onneks sattui olemaan kuteita varastossa että sai virkattua korin. Ja tuo on tosi paksua kudetta niin korikin oli nopea tehdä. Seuraavana vuonna saikin virkata sitten toisen ja nyt sitten kolmannen.
Tässä kuvassa on tacopiirakka jolla herkuteltiin lauantaina. Oli todella nopea tehdä ja itse tykkäsin maustakin tosi paljon. Täytteeksi laitoin jauhelihaa 400g, tacomaustetta, tilkan vettä, ranskankermaa ja puoli purkillista tacosalsaa. Jottei täyte jääny liian löysäksi niin lisäsin vielä kananmunan ranskankerman ja salsan mukaan. Pinnalle hieman juustoraastetta.
Makeaksi herkuksi tein Amerikkalaisen juustokakun appelsiinituorejuustosta. Pääsiäisen tuntua kakkuun tein koristeilla.
Ihania aurinkoisia kevätpäiviä teille kaikille!
-Elina

















Ei kommentteja:
Lähetä kommentti